Гімалайський сіль являє собою чисту кристалічну сіль, яка утворилася на землі за часів Юрського періоду. Видобувається гімалайська сіль виключно ручним способом в Непалі, Індії та Пакистані, країнах, розташованих поруч з Гімалаями. На сьогоднішній день гімалайська сіль користується популярністю у всьому світі і застосовується в лікувальних цілях. Дана стаття допоможе розібратися, чим обумовлена ​​популярність гімалайської солі, і в чому її користь.

Хімічний склад і корисні для людини властивості солі з Гімалаїв

У свій склад гімалайська сіль включає більше 80 видів мікроелементів. Більшу частину з яких складає хлорид натрію (більше 95%), полігатіт (водний сульфат кальцію, магнію і фтору, близько 4%), іншу частину складають фтор, йод та інші мікроелементи в невеликих кількостях. Колір гімалайської солі може варіюватися від майже білого до червоного кольору, відтінок кристалів залежить від концентрації того чи іншого мікроелементу в родовищі солі.

Завдяки 100% засвоюваності рожевої гімалайської солі, вона має широкий спектр корисних властивостей для багатьох систем організму людини:

кровоносної (покращує кровообіг, нормалізує тиск);
опорно-рухової (зміцнює скелет, позбавляє від проблем з суглобами);
нервової (сприяє стабілізації ЦНС);
шлунково-кишкового тракту (виводить шлаки і токсини).
Крім того, цей вид солі позбавляє від проблем зі шкірою і сприяє її омолодженню. Гімалайський сіль сприяє регуляції роботи щитовидної залози, в також відновлює і підтримує баланс електролітів, що благотворно впливає на весь організм в цілому.

Застосування гімалайської солі

У всьому світі гімалайської солі знайшли застосування в кулінарії, медицині, а так само в побуті. Так в медицині використовують розчини гімалайської солі для насичення систем організму корисними мікроелементами, соляні ванни призначаються в якості лікування хвороб суглобів і хребта. У побуті ж сіль застосовується для бань і саун. Велику популярність мають такі вироби з гімалайської солі: соляні куби і лампи, посуд, свічники, плитка.

Застосування цієї солі в лазні і сауні сприяє зняттю хронічної втоми, розслабленню м'язів, спалювання жиру, нормалізації роботи серцево-судинної і нервової систем завдяки високій активності іонів і мікроелементів, які містяться в цьому виді солі. Баня, сауна або парилка з використанням солі з Гімалаїв прискорить травлення, зніме ниркові коліки і нормалізує тиск.

Вироби з гімалайської солі

Щоб купити вироби для лазні та сауни, виготовлені з натуральної гімалайської солі, і уникнути підробок слід звертати увагу на такі фактори: країна видобутку солі, ціна і склад. У натуральній гімалайської солі не повинні бути присутніми синтетичні добавки. Інтернет-магазин Теплодар Україна пропонує своїм покупцям Гімалайську сіль і такі вироби для сауни та лазні:

  • світильники;
  • свічники;
  • плитка;
  • цегла;
  • камінь;
  • крихта.

Всі вироби виконані з натуральної гімалайської солі. Купуючи у нас Гімалайську сіль, покупець отримає ряд переваг: 100% якість і натуральність товару, професійна консультація, швидка доставка і позитивні враження від співпраці. На блозі «Теплодар Україна» ви знайдете безліч корисної інформації про опалювальний і банному обладнанні.