Електрокам'янка для сауни - це серце гарячої фінської парної. У характеристиках кожної кам'янки для лазні є такий пункт, як «ефективність опалювального приміщення об'ємом ... м³» на який вам слід звернути особливу увагу. Розмір вашої домашньої сауни повинен потрапляти в середні значення діапазону допустимих обсягів електрокам'янки для лазні та сауни. Якщо обсяг побудованої вами парної задовольняє крайнє праве значення, то придбайте електрокам'янку для лазні більшої потужності, в якій ваше значення наближатиметься до лівої межі інтервалу.

Кожна електрокам'янка для сауни управляється за допомогою спеціальних блоків управління, вони можуть бути або вмонтовані в корпус, або виносні. Дистанційні пульти управління електрокам'янки зручні тим, що ви можете закріпити їх в передбаннику на вході в сауну і звідти керувати ступенем нагрівання парної.

Електрокам'янка для сауни має ряд переваг над дров'яними печами для лазні:

  - компактність і малогабаритність електрокам'янки;
  - відсутність диму і відповідно системи димовідведення (димоходу);
  - сталевий короб при нагріванні не виділяє ніяких запахів;
  - передбачена можливість дистанційного керування електрокам'янкою і наявність таймера;
  - легкість в управлінні і експлуатації електрокам'янкою;
  - можливість регулювання температурного режиму.

 

При виборі електрокам'янки для сауни слід керуватися такими основними пунктами:

  • Правильно розрахуйте необхідну потужність електрокам'янки для лазні, не забуваючи, що для нагріву дерев'яних стін сауни необхідно менше кількості тепла, ніж для прогріву кам'яного облицювання, що відповідно збільшує споживану потужність.
  • Подбайте про те, щоб електрокам'янка для сауни не заважала проходу. Якщо у вас малогабаритна парна, віддайте перевагу моделям з настінним кріпленням. У ряді випадків, добре буде виглядати піч для лазні, встановлена ​​в найдальшому кутку парного приміщення або вбудована в лежак.
  • Бажано, щоб корпус обраної вами електричної печі для сауни був зроблений з хромованої сталі і покритий спеціальною термостійкою емаллю.
  • Зверніть увагу на те, що ваша піч для сауни буде частиною інтер'єру і повинна вписуватися в стиль вашої сауни.
  • Компанія «Теплодар Україна» має широкий асортиментний ряд електрокаменок для сауни від провідних світових виробників. У нас ви знайдете саме ту модель, яка буде відповідати всім перерахованим вище пунктам і вашим власним запитам.